صدور آنلاین پروانه فرآورده های خوراکی و آشامیدنی
|یسکافه: مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از راه اندازی سیستم های هوشمند برای ثبت و اعطای مجوز فرآورده های غذایی، آشامیدنی و صادراتی آگاهی داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، عبدالعظیم بهفر، روز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴، در همایش روز جهانی ایمنی غذا، اظهار داشت: از سال قبل سعی کردیم از بستر الکترونیک برای ارائه خدمات در عرصه غذا استفاده نمائیم. حال ثبت فرآورده های غذایی و آشامیدنی بصورت هوشمند و الکترونیک فراهم شده و به زودی همه شرکتها و دانشگاه ها می توانند فرآورده های خودرا آنلاین ثبت کنند. همین طور مسؤلان فنی نیز امکان درخواست پروانه های خودرا بصورت برخط خواهند داشت. وی از راه اندازی سامانه ای ویژه صدور گواهی بهداشت برای صادرات فرآورده های غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی آگاهی داد و اضافه کرد: این سامانه به شرکت هایی که قصد صادرات دارند کمک می نماید تا گواهی بین المللی بهداشت را بصورت آنلاین دریافت نمایند. این گواهی معتبر بوده و قابلیت استعلام در کشورهای مقصد را دارد. مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی با اشاره به انواع سیستم های نظارتی موجود در کشورهای پیشرفته مانند ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا، گفت: به لطف کوشش های انجام شده، ایران نیز جزو کشورهای پیشرو در پیاده سازی این سامانه ها قرار گرفته است. بهفر از راه اندازی سامانه هشدار سریع ایمنی مواد غذایی آگاهی داد و اظهار داشت: این سامانه مشابه مدلهای موجود در اتحادیه اروپاست و در صورت مشاهده عدم تطابق یا تهدید در ایمنی غذا، به سرعت اطلاع رسانی می کند. وی همین طور به تدوین ضوابط برچسب الکترونیک اشاره نمود و اضافه کرد: این امکان برای شرکتها فراهم خواهد شد که برچسب های دارای QR کد اختیاری روی محصولات خود درج کنند. این برچسب ها دسترسی دقیق و شفاف به اطلاعات محصول را برای مصرف کننده و نهادهای نظارتی ممکن می سازد. بهفر، استفاده از تکنولوژی های جدید و هوش مصنوعی را در سنجش اصالت مواد غذایی در مراحل آزمایشگاهی و عرضه مهم دانست و تاکید کرد: دراین خصوص نیز اقدامات خوبی در دست اجرا است.
منبع: یسکافه