مدیرکل آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو خبر داد؛ اندازه گیری سریع ۱۵ گروه از آنتی بیوتیک ها در مواد غذایی

یسکافه: مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، از امکان اندازه گیری ۱۵ گروه از آنتی بیوتیک ها در مواد غذایی با روش های سریع در کشور، اطلاع داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، دکتر دارایی در حاشیه برپایی کارگاه بین المللی آموزش روش های شناسایی سریع آنتی بیوتیک در مواد غذایی با استفاده از روش های کشت میکروبی، با اشاره به اجرای طرح ملی ارتقای سلامت غذا که از سه سال پیش شروع شده است اظهار داشت: این طرح در ۵ فاز به منظور افزایش سطح سلامت و ایمنی غذایی کشور تا حد مطلوبی اجرامی شود. وی ضمن بیان توضیحاتی در مورد ماحصل همکاری و بهره مندی از تجارب کشورهایی نظیر هلند، بلژیک، اتریش و مجارستان به منظور دستیابی به اهداف بزرگ این طرح اظهار داشت: آزمایشگاه های کنترل غذا و داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امکاناتی را به لحاظ نیروی انسانی، زیرساخت های نرم افزاری، سخت افزاری و فن آوری های پیشرفته طراحی نموده و در نظر گرفته است تا بتوان با روش های نوین و پیشرفته و در کنار آن روش های سریع و دقیق حساسیت را برای کنترل غذا و دارو بالا ببرد، به شکلی که بتوان با بیماری ها، آلاینده های مواد غذایی، سموم و تقلبات در مواد غذایی مقابله کند. دارایی با اشاره به خطرات باقی ماندن آنتی بیوتیک ها درمواد غذایی برای سلامت انسان اظهار داشت: مصرف آنتی بیوتیک موجود در مواد غذایی که گاها با آنتی بیوتیک ناشی از تجویز غیرمنطقی دارو حاصل می گردد می تواند باعث مقاومت های دارویی ناخواسته بسیار خطرناک شود که برای جلوگیری از این فاجعه باید میزان آنتی بیوتیک مواد غذایی اندازه گیری شود و اینکار مستلزم دراختیار داشتن دستگاه ها و روش های پیشرفته و همینطور نیروی انسانی متخصص است. مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، تصریح کرد: برقراری تعاملات بین المللی و برگزاری کارگاه آموزشی روش های شناسایی سریع آنتی بیوتیک در مواد غذایی این امکان را فراهم می کند که با روشهای سریع و ساده بتوانیم تا ۱۵ گروه از آنتی بیوتیک ها را همزمان اندازه گیری نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *