متخصص تغذیه و رژیم درمانی عنوان کرد؛ باورهای خطرناک در رژیم غذایی

یسکافه: متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اعلان اینکه هدف از رژیم های غذایی باید ارتقای سلامت و نه فقط کاهش وزن باشد، به بیان رایج ترین باورهای تغذیه ای خطرناک پرداخت.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، تیرنگ نیستانی اظهار داشت: یکی از باورهای اشتباه رایج بین عموم مردم، این است که سالم ترین نان، سنگک است، اما این باور درست نیست. وی با اشاره به این که سلامت نان در گرو سلامت آرد، خواص تغذیه ای و روش طبخ است، اضافه کرد: هم اکنون عمدتا نانوایی ها برای تهیه نان سنگک از آرد سفید استفاده می نمایند بدین سبب نان سنگکی که با آرد سفید تولید می شود مزیتی بر سایر نان های سنتی ندارد. نیستانی با اعلان اینکه نان سنگک با حرارت مستقیم و سوخت های فسیلی طبخ می شود افزود: این مساله موجب می شود که مواد زیان بار و مضر، سلامت نان را تحت تأثیر قرار دهد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به این که برخی براین باورند که با ریختن سبوس روی نان سنگک سلامت آن بمراتب بیشتر می شود اظهار داشت: جدا از اینکه در بیشتر موارد سبوس ها به فلزات سنگین و مشخصاً آرسنیک آلوده هستند، اضافه کردن سبوس به نان مزیتی بیشتری در مقایسه با انواع نان ایجاد نمی نماید. وی سفارش کرد: نان سنگک به سایر نان های سنتی مزیتی ندارد، بدین سبب فقط با معیار سالم تر بودن این نان ها، نمی توان سفارش به استفاده از آن کرد. نیستانی به دومین باور خطرناک تغذیه ای در میان عموم مردم اشاره نمود و اضافه کرد: خیلی از افراد معتقدند روغن های جانوری خصوصاً روغن دنبه به عنوان چربی مفید به سایر روغن ها ارجحیت دارد، این باور نیز از اساس غلط است. متخصص تغذیه و رژیم درمانی با انتقاد از این باور تغذیه ای غلط در خصوص این که در گذشته مردم با بهره گیری از روغن های حیوانی زندگی سالم تری داشتند، اظهار داشت: گذشتگان ما به مشاغلی چون دامپروری و کشاورزی مشغول بودند، با صنعتی شدن جوامع و مشاغل و همین طور پدیده پشت میز نشینی نمی توان همان اصول تغذیه ای قدیم را جهت زندگی امروز تجویز کرد. ضمن اینکه امراض مختلف در گذشته حتی جوان ترها را قربانی می کرد. وی، مصرف روغن ها جانوری به بهانه سالم تر بودن را مورد انتقاد قرارداد و اظهار داشت: بدون شک استفاده از روغن های جانوری و مشخصاً روغن دنبه در دراز مدت موجب انسداد عروق می شود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه قوانین علمی تابع شواهد علمی، عینی و ثابت شده هستند، اشاره کرد: افرادی که مصرف روغن دنبه را سفارش می کنند اگر یافته ای در خصوص سلامت این چربی ها دارند باید با مستندات علمی ثابت کنند. وی اشاره کرد: تمامی مستندات و شواهد علمی نشان از این دارد که آثار زیانبار چربی های حیوانی بمراتب بیش از فواید آنست. بگفته نیستانی، باور سوم، غلط و متداولی که بین عموم مردم رواج دارد این است که هر زمان احساس ضعف یا گرسنگی دارید بیسکویت سبوس دار بخورید. متخصص تغذیه و رژیم درمانی توضیح داد: اضافه شدن سبوس به مواد غذایی مثل بیسکویت، نان ها و ماکارونی، ارزش و مزیت نسبی ماده غذایی را بالاتر می برد ولی هیچ گاه به این معنا نیست که از کالری آن کاهش می دهد یا برای سلامت مفیدست و یا می توان در مقادیر بالا از آن استفاده نمود. نیستانی با اشاره به اینکه یکی از رایج ترین و اشتباه ترین باورهای عمومی این است که “دوره حاملگی دوره رژیم غذایی نیست” افزود: بسیاری از مردم برداشت درستی از واژه رژیم ندارند، رژیم حاملگی به مدلول برقراری تعادل تغذیه ای برای حفظ سلامت مادر و جنین است. وی یادآوری کرد: دوره حاملگی بی شک زمان گرفتن رژیم کاهش وزن نیست، یک خانم حامله حتی اگر حین حاملگی وزن بسیار بالایی هم داشته باشد نباید رژیم هایی را با قصد کاهش وزن دنبال کند، در این دوران حساس وزن باید بصورت منطقی بالا رود. نیستانی با اشاره به اینکه زنان حامله نیازمند مشاوره گرفتن از متخصصان تغذیه در دوران حاملگی هستند، اشاره کرد: این سفارش که در حاملگی یا شیردهی باید جای دو نفر غذا بخوریم از پایه و اساس غلط است. ایشان سپس با اشاره به اینکه هدف از رژیم های غذایی کاهش یا کنترل وزن باید ارتقای سلامت باشد افزود: اگر هدف فقط کاهش وزن باشد، هر راهکاری می تواند برای لاغر شدن به عنوان ابزار استفاده شود، این کار به ضرر سلامت منجر خواهد شد. نیستانی در ادامه با اشاره به این مساله که خوردن غذاهای کم کالری به کاهش وزن کمک می نماید اشاره کرد که تعدادی از افراد برای اینکه وزنشان را کم کنند به رژیم های لاغری میوه و سبزیجات رو می آورند و انواع میوه ها را در سبد غذایی شان قرار می دهند غافل از اینکه استفاده بیش از اندازه از میوه ها هم برای رژیم لاغری مناسب نمی باشد و حتی به سبب قند بالا موجب چاق شدن هم می شود. وی با اعلان اینکه استفاده بیش از اندازه نیاز بدن از شیر با هدف لاغر شدن یکی دیگر از باورهای غذایی غلطی است که بسیار رایج است، اظهار داشت: استفاده از شیر و لبنیات در مقادیر سفارش شده هیچ اشکالی ندارد و می تواند سلامت بدن را تضمین کند ولی نکته اینجاست که افراط در مصرف این ماده غذایی سبب انباشت چربی در بدن می شود. نیستانی افزود: هر لیوان شیر ۲ و نیم درصد چربی معادل ۱۰ قاشق برنج (منهای روغن) کالری دارد، بدین سبب با این باور که شیر غذایی سالم می باشد و کالری ندارد نمی توان بیش از مقدار سفارش شده (دو لیوان در روز) از این ماده غذایی استفاده نمود. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.