رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذا تشریح کرد؛ جزئیات برنامه جامع سلامت غذای کشور

یسکافه: به گزارش یسکافه، رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جزئیات اجرای برنامه جامع سلامت غذای کشور را شرح داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، حسن یزدان پناه، ضمن اشاره به این که برنامه جامع سلامت غذای کشور با هدف تضمین اصالت، سلامت و کیفیت غذا در حال اجرا می باشد، اضافه کرد: این برنامه با همکاری سازمان غذا و دارو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاریهای تحول پیشرفت ریاست جمهوری و مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (به عنوان بخش تحقیق و توسعه برنامه) پیگیری می شود. وی با اشاره به اینکه این برنامه ملی ۱۶ ساله از ۱۳۹۳ شروع شده است، افزود: تا به امروز دو فاز از این پروژه اجرا شده است. رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از اجرای فاز سوم پروژه جامع سلامت غذای کشور اطلاع داد و اظهار داشت: بنا به درخواست سازمان غذا و دارو، فاز سوم این برنامه بزودی شروع می شود. وی با اشاره به اینکه برنامه جامع سلامت غذای کشور با سه محور شناسایی اصالت، سلامت و کیفیت غذا با استفاده از جدید ترین فناوری ها اجرا می شود، تصریح کرد: برای همسو شدن با استانداردهای روز جهانی قراردادهایی با معتبرترین مراکز علمی پژوهشی اروپا به امضا رسیده است. یزدان پناه افزود: دانشگاه واخنینگن هلند بعنوان برترین دانشگاه جهان در حوزه کشاورزی و محیط زیست، لابراتوار مرجع کنترل غذای وزارت کشاورزی مجارستان و آژانس بهداشت و سلامت غذای کشور اتریش همچون مراکزی هستند که در جهت ارتقای پژوهشها و دسترسی به آخرین روش های بررسی اصالت، سلامت و کیفیت غذا در برنامه جامع سلامت غذای کشور با دانشگاه همکاری می کنند. به نقل از ایشان، جدید ترین فناوری های روز دنیا برای شناسایی اصالت، کیفیت و سلامت غذا به مرور به کشور وارد و بومی سازی شده است و این روند در فاز سوم بخصوص در بخش روش های غربالگری شناسایی اصالت، کیفیت و سلامت غذا ادامه خواهد یافت. یزدان پناه با تکیه بر این که تلاشهای دانشگاه، سازمان ها و نهادهای ذی ربط در برنامه عملیاتی مذکور منجر به ارتقای کیفیت غذای مصرفی مردم و ارتقای صادرات مواد غذایی خواهد شد، افزود: بی گمان امروز نسبت به هفت سال پیش روش ها و روشهای فنی متنوع تری جهت بررسی و پایش یکپارچگی غذا در اختیار داریم. رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه اصلی ترین برنامه های در دستور کار برنامه جامع سلامت غذای کشور را تبیین کرد و اظهار داشت: فاز سوم این برنامه با استفاده از همکاریهای بین المللی و جدید ترین روش های روز دنیا در جهت مدیریت سلامت غذا، کنترل، مدیریت و جلوگیری از سموم و آلاینده ها در غذا و ارتقای فرهنگ سلامت غذا ادامه خواهد یافت. یزدان پناه با تکیه بر اهمیت برنامه های مترقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بعنوان دانشگاه نسل سوم، افزود: هدف اصلی اینست که این فناوری ها ضمن ارتقای سلامت غذا در جامعه، در اختیار صنعت غذا قرار گیرد و در ادامه این دانش و فناوری به کشورهای همسایه هم صادر شود. یزدان پناه با تکیه بر دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه اصالت، سلامت و کیفیت غذای سالم، تصریح کرد: اجرای این طرح ملی تا سال ۱۴۰۴ با همکاری سازمان غذا و دارو، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه ادامه خواهد یافت.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.