محققان پی بردند؛ کاهش مبتلاشدن به آلزایمر با ترکیب رژیم غذایی مدیترانه ای و کتوژنیک

یسکافه: مطالعه جدید نشان داد که ترکیب رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی کتوژنیک ممکنست به عملکرد شناختی کمک نماید و خطر مبتلاشدن به بیماری آلزایمر را کم کند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، مطالعات قبلی ارتباط بین رژیم های غذایی خاص و کاهش خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر را نشان داده اند.
بیماری آلزایمر حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد از بیماران زوال عقل را تحت تأثیر قرار می دهد.
در حالی که خیلی از مردم ممکنست نام رژیم کتوژنیک یا مدیترانه ای را شنیده باشند، کارشناسان می گویند ممکنست ترکیب این رژیم های محبوب فواید بیشتری داشته باشد.
مطالعه جدید نشان داد که تلفیقی از رژیم های مدیترانه ای و کتو ممکنست به عملکرد شناختی کمک نماید و خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر را کم کند.
این مطالعه نشان داد که چگونه رژیم غذایی می تواند بر عملکرد مغز تأثیر بگذارد. شرکت کنندگان در این مطالعه، چه با اختلال شناختی خفیف یا از نظر شناختی طبیعی، به مدت شش هفته تحت رژیم غذایی کم چرب یا رژیم مدیترانه ای-کتو اصلاح شده با چربی بالا قرار گرفتند. بعد از شش هفته، آنها رژیم خودرا تغییر دادند. پژوهشگران نمونه های مدفوع را در طول این مدت جمع آوری کردند.
آنچه که این مطالعه نشان داد این بود شرکت کنندگانی که در گروه رژیم غذایی کتو-مدیترانه ای مبتلا به اختلال شناختی خفیف بودند، سطوح پایین تری از میکروب های تولیدکننده گابا و سطوح بالاتری از میکروب های تنظیم کننده گابا داشتند. گابا یک ماده شیمیایی است که به عملکرد مغز کمک می نماید. برای یک فرد مبتلا به آلزایمر، GABA به درستی عمل نمی نماید. متعادل کردن GABA می تواند پتانسیل تنظیم فعالیت مغز را داشته باشد.
رژیم غذایی کتوژنیک یک رژیم غذایی خیلی کم کربوهیدرات و بسیار پرچرب است که شامل کاهش شدید کربوهیدرات ها می شود. رژیم غذایی مدیترانه ای نیز یک رژیم کم کربوهیدرات، اما با چربی متوسط است که بر مصرف غلات کامل، روغن زیتون، ماهی، میوه ها و حبوبات تاکید دارد. ترکیب این دو رژیم شامل خاصیت های هر دو، همچون پروتئین های حیوانی، سبزیجات غیر نشاسته ای، لبنیات، روغن ها و کره و همین طور حذف غذاهای فرآوری شده، شیرینی ها و نوشیدنی های شیرین است.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.