عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه عنوان کرد؛ نمک پتاسیم مصرف درمانی دارد

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه اظهار داشت: مصرف نمک پتاسیم صرفاً برای درمان برخی بیماران تجویز می شود و افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی یعنی سدیم کلراید کنند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، سیده زهرا شریعت پناهی اضافه کرد: پتاسیم کلراید که آنرا با نام نمک پتاسیم یا نمک رژیمی می شناسند در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و بعنوان جایگزینی برای نمک معمولی یا کلرید سدیم استفاده می شود. این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از نمک پتاسیم را فقط برای درمان و پیشگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی ضروری برشمرد که بر اثر مصرف داروهای مدر یا برخی داروهای دیگر و یا برخی بیماری های خاص گرفتار افت پتاسیم خون شده باشند. وی تصریح کرد: در بیماران مبتلا به پرفشاری خون، مصرف متعادل نمک پتاسیم به جای نمک معمولی، فشار خون را تا حدی کنترل می کند. اما اگر مصرف نمک پتاسیم هم به میزان نامتعادل صورت گیرد و ذائقه بیمار به سمت شوری متمایل شود مسلماً مشکلاتی برای او به وجود خواهد آورد. شریعت پناهی تصریح کرد: افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی (سدیم کلراید) کنند چونکه بدن به همان اندازه که به سایر مواد مغذی احتیاج دارد برای انجام مکانیسم های خود به مصرف سدیم به میزان متعادل نیاز دارد. این دانشیار دانشگاه اضافه کرد: بیمارانی که به علل مختلف دارای پتاسیم خون بالایی هستند نظیر مبتلایان به نارسایی کلیه هم نباید از نمک پتاسیم استفاده کنند. این متخصص تغذیه تصریح کرد: مصرف روزانه نمک نباید بیشتر از یک قاشق چایخوری باشد.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.